Zuurdesembrood bakken

Echt zuurdesembrood wordt gemaakt van alleen bloem, water en wat zout. Natuurlijke fermentatie zorgt voor de specifieke smaak en structuur van het brood en maakt dat desembrood gezonder en beter verteerbaar is. Niet gek dus dat dit brood aan populariteit wint! 

Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen van het proces. Al doende leer je over de benodigde grondstoffen en materialen, de bijzondere kenmerken en gezondheidsaspecten van desembrood en de wonderlijke kolonie die het bakken zonder toevoeging van gist mogelijk maakt.  

We houden het graag simpel en doen dus alles handmatig, behalve het bakken. Alles wat je nodig hebt aan materiaal heb je met een beetje geluk al in huis. Na afloop krijg je de uitleg, je zelfgebakken brood en een startklare afstammeling van Bep (de desem) mee. Vanaf dat moment eet jij dus je eigengemaakte desembrood!

Let op: de workshops in het weekend "Delfshavens Desembrood bakken" zijn inclusief lunch met streekproducten van Rechtstreex en een bezoek aan de molen die ons meel maalt, met rondleiding door de leerling-molenaar. 

 

"Gisteren meteen thuis een tweede broodje gebakken en hij is prachtig geworden. Mooi hoog ook. De starter heb ik in een glazen pot gedaan en vannacht op het aanrecht laten staan. En ja hoor!! Hij was gegroeid vanmorgen. Ben er zo blij mee. Wat een nuttige avond gisteren. Dankjewel."

- Anja Houdijk 

"Het brood was heerlijk en erg mooi gerezen. Heel speciaal ook, bakken zonder gist. Super die workshop! Bedankt voor een leerzame en gezellige avond."

- Jacomine de Graaf 

"Na een jaar van proberen ben ik er eindelijk in geslaagd een werkende starter te maken. Dit na de workshop, werkelijk super, nogmaals dank."

- Joop Damen

De workshops vinden plaats in Rotterdam, of op aanvraag op een eigen locatie. 

Lees voor je je aanmeldt ook even de algemene voorwaarden.