Lesprogramma's


Wat is nu eigenlijk 'goed' eten? Waar komt het vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Wat doet het met je lijf en is het gezond of niet? 

Eigenlijk weten we heel weinig over ons eten. Nieuwsberichten over voedselschandalen drukken ons met de neus op de feiten. We hebben geen idee wat er met ons eten is gebeurd voordat het op ons bord belandt. 

De Keukenboeren hebben een achtergrond of ervaring in het onderwijs of volwasseneneducatie en weten inmiddels heel wat over (lokaal) voedsel. Bovendien kennen we veel mensen die er nog veel meer over weten.  

Gastlessen

Gelukkig weten de meeste leerlingen wel dat melk niet in een pak groeit. Maar wat dan wel? Hoe ziet onze voedselketen eruit? Waar groeien onze groenten? En hoe gaat dat als het vriest? Zijn bacterien in ons eten altijd slecht? Hoe komt mijn yoghurt eigenlijk aan dat mooie roze kleurtje?

De Keukenboeren verzorgen met liefde gastlessen op basisscholen of in het voortgezet onderwijs. En als de mogelijkheid er is, zetten we de leerlingen zelf aan het werk, of organiseren we een tripje naar de boer of de fabriek. 

Meer weten? Neem contact op.

Educatieve programma's

In samenwerking met partijen die werken en denken volgens dezelfde visie ontwikkelen we programma-onderdelen of een totale programmering op het gebied van voedseleducatie. Denk aan filmvertoningen, lezingen en debatten, maar we gaan vooral ook zien, ruiken, proeven ennatuurlijk zelf doen.

Wil je met ons meedenken of -doen? Laat het weten en stuur even een mailtje.


KvK-nummer 58875352