LIBELLE-AANBIEDING

Najaar 2017
Maak je eigen zuurkool en andere tafelzuren

Wil je leren fermenteren? Dat kan! Meld je aan voor de tweedelige avondcursus en ontvang een gratis KRAUTMIX t.w.v. €4,75 waar je direct na de workshop mee aan de slag kunt met je eigen fermentatie. Lees hieronder meer of meld je direct aan.

Bak je eigen desembrood

Geurig, smaakvol en een heerlijk krokante korst: het lekkerste, authentieke desembrood bak je zelf! In de workshop leer je o.a. alles over natuurlijke gisten, verschillende granen en meel en maak je kennis met Bep, het moederdeeg. Doe je mee?

FERMENTEREN KUN JE LEREN

AVONDCURSUS IN TWEE DELEN

Dankzij fermentatie kun je groentes lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde groentes zijn verrassende smaakmakers op tafel! Naast witte kool zijn olijven en augurken bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur en lekker gezond. En het leukste? Je kunt het zelf maken!

PROGRAMMA

De workshop bestaat uit 2 delen. We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriën zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Welke groentes kun je fermenteren? Waarom is gefermenteerd eten zo gezond? De workshop biedt antwoord op vragen van zowel beginnende als meer gevorderde fermenteerders. Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag met je eigen zuurkool. Ook krijg je een recept mee naar huis, met de nodige ingrediënten. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: alles wat je nodig hebt kun je vinden in ons winkeltje. 

Na een paar weken proeven we de resultaten van de eerste bijeenkomst en het 'huiswerk'. Vervolgens gaan we verder met wat ingewikkeldere of meer ongebruikelijke groentefermentaties. Ook besteden we aandacht aan soorten fermentaties. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open. 

Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld.

WORKSHOP AUTHENTIEK DESEMBROOD BAKKEN 

kennismaken met een ambacht

Wat maakt het ambachtelijke desembrood zo bijzonder? En belangrijker: hoe maak je het zelf? In de workshop leer je alles over natuurlijke gisten, verschillende granen en meel, benodigde werkmaterialen, het opstarten en onderhouden van een moederdeeg, het maken van luchtig deeg en het bakproces.

Wat krijg je?

Na de workshop ga je naar huis met een warm en geurend, zelfgebakken broodje. Ook krijg je Bep, een actieve desemstarter, in een bakje mee naar huis. Je kunt dus direct van start in je eigen keuken. Als je haar goed verzorgt, kun je er jarenlang plezier van hebben!

De workshop is inclusief koffie, thee, boerenlunch met streekproducten en een wandeling naar de molen van Delfshaven.