Wil je leren fermenteren? Dat kan! We bieden verschillende workshops en cursussen aan.Liever een op maat gemaakt programma voor je eigen groep? Neem ook dan even contact op.

FERMENTEREN KUN JE LEREN

Avondcursus in twee delen

Dankzij fermentatie kun je groentes lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde groentes zijn verrassende smaakmakers op tafel! Naast witte kool zijn olijven en augurken bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur en lekker gezond. En het leukste? Je kunt het zelf maken!

Programma

De workshop bestaat uit 2 delen. We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriĆ«n zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Welke groentes kun je fermenteren? Waarom is gefermenteerd eten zo gezond? De workshop biedt antwoord op vragen van zowel beginnende als meer gevorderde fermenteerders. Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag met je eigen zuurkool. Ook krijg je een recept mee naar huis, met de nodige ingrediĆ«nten. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: alles wat je nodig hebt kun je vinden in ons winkeltje. 

Na een paar weken proeven we de resultaten van de eerste bijeenkomst en het 'huiswerk'. Vervolgens gaan we verder met wat ingewikkeldere of meer ongebruikelijke groentefermentaties. Ook besteden we aandacht aan soorten fermentaties. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open. 

Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld.